home | contact
Een rietdekker
Foto

Een rietendak leggen doe je niet zomaar, hier gaan verschillende fases aan vooraf. Waar je zeker goed de tijd voor moet nemen, want op het moment dat opdracht geeft tot het maken van je rietendak bestaat het eigenlijk nog niet. Vandaar is het dus ook heel belangrijk een rietdekker goed te beoordelen voordat je de opdracht gaat vergeven. Natuurlijk moet je hiermee ook niet te lang wachten want dan kan de rietdekker al vol zitten met de planning, en moet je alsnog opzoek naar je tweede keus.

* Dit betekend dat je ten eerste een rietdekker moet nemen die lid is van de vakfederatie Rietdekkers, deze rietdekker is zeker in bezit van een vakdiploma.

* Als tweede probeer je informatie in te winnen bij twee of drie rietdekkers, want daar kun je veel meer mee dan met 5 verschillende offertes. Deze rietdekkers zijn dan ook veel beter in staat om u van het juiste advies te voorzien, wat voor u ook erg belangrijk is.

 


Foto

* Ten derde neem de tijd om naar een paar verschillende werken van deze rietdekker bij u in de buurt te gaan bekijken. Het beste vraag je aan de rietdekker om een paar referentie adressen dan weet je ook zeker dat de daken door hem zijn gemaakt, zorg ervoor dat hier ook een dak wat ouder is dan 10 jaar bij zit dit wil veel zeggen over de kwaliteit an de rietendaken. Een nieuw rietendak is altijd mooi goud geel maar je kunt er niet in kijken,  eventueel kun je ook even bij de bewoners vragen hoe zij de rietdekker hebben ervaren. Kijk niet alleen naar foto's het werkelijke resultaat kan dan nog wel eens anders zijn, en hoe houden deze daken zich in de loop der jaren, zijn problemen bij het onderhoud van het rietendak.

* Als vierde neemt men dan de rietdekker waar men het beste gevoel bij heeft door de juiste voorlichting en adviezen. Hier komt u van eigens bij uit als u de vorige drie stappen goed heeft doorlopen, dit is voor u de ideale rietdekker.